Sort sol ved Vesterhavet

Det fantastiske spil,
dramatiseret af fugle

Aktiviteter & seværdigheder

Oplev Danmarks absolut største stæreflokke når de "danser" over marsken og i Nationalpark Vadehavet i og omkring Tønder og Skærbæk. Det foregår hvert forår og efterår, når stærene samles for at ”tanke op” i insektlarver, både til det videre træk og så de bliver i stand til at gennemføre en krævende yngleperiode.
Sort Sol kan ikke beskrives, det skal simpelthen bare opleves – mindst én gang.
Der er en masse fantastiske tilbud i nærområdet. Man kan plukke østers i vadehavet, vandre på diget, spille fodboldgolf i Ballum, besøge svømmehallen eller gokartcenteret i Skærbæk - og ikke mindst kan man tage en tur til øen Rømø, der har den flotteste strand i hele Nordeuropa. Danmarks ældste by Ribe ligger kun en halv times kørsel herfra, og ligeledes hyggelige Tønder, der er julebyen nummer 1 og virkelig et besøg værd.

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er et af verdens mest værdifulde tidevandsområder. Hvert år lægger 10 millioner vandfugle vejen forbi, og den spættede sæl yngler her.

Havet, strandene, klitterne, plantagerne og lyngarealerne appellerer til udfoldelser for både børn og voksne. Marsklandet imponerer, og området er rigt på dramatiske historier fra de store stormfloder.

Læs mere her
Ballum Fodboldgolf

Ballum Fodboldgolf

Tør du udfordre vennerne eller familien i en fodboldgolf dyst? Fodboldgolf er sjovt for folk uden bolderfaring og som giver udfordring til øvede fodboldspillere.

Med en fodbold og helt almindelige fritidssko/tennissko sparker man sig igennem banens 18 huller, der i modsætning til golfbanens små huller er så store, at fodbolden kan komme i. I hvert hul står der et flag i midten.

Læs mere her
Gokart Center Skærbæk

Gokart Center Skærbæk

Trænger du til en oplevelse ud over det sædvanlige? Så er Gokart Center Skærbæk sagen.

Det er for både børn og voksne og det går sikkert og professionelt til. Vores instruktører står klar med råd og vejledning og du får gerne et par køretekniske tips med på vejen. Alt hvad du skal bruge er klar til dig ved banen. Der køres med gokarter fra Caroli og der er godkendte hjelme og køredrager i flere størrelser.

Læs mere her
Skærbæk Fritidscenter

Skærbækcentret

Skærbæk Fritids- og Aktivitetscenter, her finder du ”Danmarks hyggeligste Feriecenter” for hele familien med svømmehal, bowling, fitnesscenter, haller, restaurant, legeland, café, Kunstnerhus og kursusfaciliteter.

Sjove aktiviteter for alle – her keder man sig aldrig!

Vi tilbyder vores gæster: Fri entré i svømmehallen og i fitness.

Læs mere her
Rømø

Rømø

De enorme strandflader og havet kalder på legebarnet i de fleste. Man kan suse derud af i kite-buggy, surfe, ophøje drageflyvning til kunst, eller cykle og ride øen rundt.

Rømø er skabt af sandet, vinden og vandet og det er det fineste sand man får med hjem i sandalerne efter en lang aktiv dag i det fri.

Læs mere her
Tønder

Tønder

Design, byidyl og shoppingoplevelser.

Smukke næsten gennemsigtige kniplinger i unikt design fortæller historien om Tønder, der voksede op omkring knipleindustrien. Sølv, møbler, hollandske fliser og fajance; driftige folk inden for hvalfangst og kvægeksport satte det præg på byen, som i dag ses i den smukke historiske bykerne, der også er rammen om en berømt musikfestival og ditto juleby.

Læs mere her
Ribe

Ribe

Ribe - Danmarks ældste by, er et perfekt valg til en hyggelig dagstur. Her kombineres det smukke med autentiske oplevelser. Dyk ned i byens historie, nyd en koncert i Danmarks mest seværdige domkirke – lad tiden stå stille bare et øjeblik.

Besøg øen Mandø, træd ind i vikingernes verden, følg vægteren, udforsk den gamle middelalder by Ribe.

Læs mere her
Glimt fra oldtidsdage

Glimt fra Oldtidsdage

Når man står med ryggen til den lille landsby Randerup, og kigger mod vest ud over den flade Ballummarsk, ser man mod syd en morænebakke hæve sig markant op over marsken. På toppen af denne morænebakke – lige overfor den nuværende Brink Møllegård – lå i middelalderen en stor borg, som tilhørte biskoppen i Ribe.

Læs mere her
Tirpitz museet i Blåvand

Tirpitz museet

Den danske vestkyst gemmer på et væld af gribende historier under overfladen. Men man skal kigge godt efter, for man ser dem ikke med det blotte øje. Under sandet i Tirpitz opdager man alle vestkystens skjulte fortællinger om forliste skibe, farlige smuglere og forbudt kærlighed.

Udstillingerne i Tirpitz rummer fortællinger for alle aldre.

Læs mere her